ett-liv-med-canon

Alla inlägg under januari 2015

Av linn - 23 januari 2015 17:38

Läst den här veckan:

 

Ja, jag har bara läst en bok den här veckan vilket jag är väldigt besviken på. Vilket gör att jag inte heller har någon att jämföra den med. Då tänkte jag att jag kan jämföra den med four som jag la upp recensionen på den här veckan men läste förra veckan. Jag vet att den är med i min föra boktips men den får helt enkelt vara med igen. Så:


1. Den slår till och med Tystnaden i bruset. Vilket betyder att den är högst upp på både den här listan och förra boktips listan.

 


2. Väldigt nära att slå Four men inte riktigt

 


Två väldigt bra böcker!

ANNONS
Av linn - 22 januari 2015 17:45

Titel: Tystnaden i bruset

Författare: Patrick Ness

Översättare: Ulf Gyllenhak

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 411

Serie: Kaostrilogin #1

Köp den här: Adlibris


Handling:

I samma stund som Todd Hewitt oväntat snubblar över en plats som är helt tyst förändras hela hans liv för alltid. Snart står det klart att nybyggarna i Prentisstown har dolt något för honom. Något så fruktansvärt att han måste ta till flykt.

Tillsammans med sin hund flyr Todd ut i träsket och plötsligt stöter de på en annorlunda varelse- en flicka. Vem är hon och varför dog inte hon av det virus som tog livet av alla de andra kvinnorna i den nya världen.


Omdöme:

Det tog mig ett tag att komma in i den på grund av hur den är skriven. Det står ä när de menar är och mä när de menar med och så vidare. Men när jag hade vant mig vid det förstod jag hur bra boken egentligen var. Och att hur den är skriven ger den en sorts charm. Jag gillar också hur bruset är skrivet. Att de är stora, bullriga och klumpiga bokstäver precis som Todd beskriver att de låter. Och vilket slut! Jag ville inget annat än kasta mig över nästa bok i serien.


Andra omslag:

         


Andra delar i serien:

2. Cirkeln och pilen

ANNONS
Av linn - 21 januari 2015 15:45

Först ut är utlottningen som äger rum på bloggen C.R.M Nilsson. Där kan man vinna ett present kort på 100kr hos Adlibris. Eftersom listan på vill ha böcker är meter lång är det aldrig fel med ett presentkort hos Adlibris. En bok jag väldigt gärna skulle vilja ha är:

 

Jag har länge spanat in den och velat läsa den, men det har aldrig blivit att jag köpt den. Nu kanske jag kommer att kunna. Vill du läsa mer om utlottningen klicka HÄR.


Och sedan tävlingen på Sofies bokblogg där man kan vinna ett exemplar av Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Jag gillade verkligen hennes andra bok Himlen börjar här och tvivlar inte på att Jag ger dig solen är minst lika bra. Läs mer HÄR

 


Sist men inte minst är tävlingen som Tova på Bokugglan har hand om. Hon lottar ut en vinnare som vinner böckerna blandband av Steven Camden och jag är Solace av Siobhan Dowd. Jag är väldigt intresserad av båda. Blandband har jag kollat in länge och jag är Solace påminner lite om Lex bok om man ser på handlingen. Läs mer om tävlingen HÄR

   


Är du med i några tävlingar?

Av linn - 20 januari 2015 15:05

Titel: Four

Författare: Veronica Roth

Översättare: Helena Stedman

Förlag: Modernista

Sidor: 206

Serie: Divergent #0,5

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ur Fours perspektiv där man får reda på han bakgrund och mycket mer.


Omdöme:

Jag tycker nästan att det är mysigare (vet inte hur jag annars ska förklara hur det känns) att läsa ur Tobias perspektiv än Tris. Man fick reda på flera små detaljer om varför saker och ting hände som man inte hade fått reda på innan. Det känns som att jag kan se ännu en liten bit av helheten.


Jag är faktisk glad över att jag läste den här sist. Det gör slutet på Allegiant lite mer uthärdligt om jag inte tänker på det för länge. Och det gör verkligen inget att jag tänker på den här istället på Allegiant när jag tänker på slutet av serien.


Tobias ser jag på ett helt annat sett nu. Förut tyckte jag att han var så hår och kall hela tiden. Men nu vet jag hur han egentligen är innerst inne, och det jag fick reda på fick mig bara att älska honom ännu mer. Hård och tuff på utsidan men snäll och omtänksam på insidan.


Andra delar i serien:

3. Allegiant


Andra omslag:

     

Av linn - 19 januari 2015 17:10

Det verkar vara tävlingar precis överallt, vilket jag tycker är väldigt roligt. Nästa tävling jag har tänkt att vara med i har sagan om sagorna hand om. Man har chansen att vinna ett exemplar av Mörk ängel av Laini Taylor. Jag har redan läst den en gång, men jag skulle gärna vilja läsa om den igen nu när jag har tänkt att läsa tvåan. Jag skulle bli super glad över att ha de båda i bokhyllan. Både för att omslagen är så snygga och för att jag tycker att serien än så länge är riktigt bra! Jag tänkte att om jag vinner Mörk ängel ska jag köpa resten av serien.

Om du också vill vara med klicka HÄR.

              Av linn - 18 januari 2015 19:15

     

          

Var i Kalmar i fredags och köpte den här!

Är väldigt taggad på att läsa den!

Av linn - 18 januari 2015 14:47

Titel: Blodsmagi

Författare: Tessa Gratton

Översättare: Carina Jansson

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 381

Serie: Blodsmagi #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Silla är bered att göra vad som helst för att avslöja sanningen om sin familj, hur fruktansvärd den än är. Till och med offra sitt eget blod.


Omdöme:

Den var inte riktigt spännande. Visst det hände saker men det blev aldrig riktigt spännande. Jag trodde att det skulle vara blodigt och lite skrämmande men nej det var det inte. Eller det pratades mycket om blod, men om det hade varit med inlevelse hade det märkts mer. Själva handlingen var okej men inte heller den var något speciellt. Det enda som gjorde saker bättre var Nicholas. Det kanske låter väldigt nedlåtande. Men det är inte de jag menar. Det jag försöker säga är att boken var varken jättebra eller dålig. Den var något mittemellan bra och inte så bra. Alltså en helt ok bok.


Andra omslag:

     


Andra delar i serien:

2. Blodsväktaren

Av linn - 17 januari 2015 16:45

Frågan: När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?


Mitt svar: Jag började läsa när jag gick i sexan. Innan dess hade jag inget intresse av böcker överhuvudtaget. Men när jag väl hade börjat läsa var jag fast. Jag kan inte riktigt säga varför jag fortsatte eller varför jag älskar det så mycket. Men kanske är det för att allt kan hända i en bok. Saker som aldrig skulle hända i verkligheten.


(Klicka på bilden för att komma till bokbloggsjerka)

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se